2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
matheus@vnet.hu

Galgavidék-Szob 4:6 2015.02.01

Galgavidék – Szob  4:6

 

Takács Pál                   0:1

Szabó Zoltán               0:1

Tóth Máté                   0,5:0,5

Kuthi Balázs                0,5:0,5

Téglás Mátyás                       0,5:0,5

Virganc Roland           1:0

Pásztor Zoltán             0:1

Tóth Dániel                 1:0

Kapitz Dominik           0:1

Horák Vanda               0,5:0,5

 

Azt nem mondanám, hogy épp ideje volt egy gyufának, minthogy ebben az évadban eddig még csak győzni tudtunk. Néha egészen jó arányban. Az elmúlt alkalommal mertem írni, hogy soha nem álltunk még ennyire közel a bajnokság megnyeréséhez. Szob rutinos csapatát tavaly ugyan sikerült legyőznünk szintén itthon, de ők azok, akik ha jó összeállításban tudnak leülni, bárkinek okozhatnak meglepetéseket. Még ha most nem is a legjobb összeállításban érkeztek hozzánk, meglepetést rendesen okoztak. Vagyis hiába szól javunkra a hellyel-közzel nagyobb elméleti felkészültség, a szobiak nagy küzdők, amit most is bizonyítottak. A meccs végén gratulálnunk kellett a győzelmükhöz, s bátran kijelenthetjük, hogy egyik bajnokaspiráns csapattól szenvedtünk vereséget. A részünkről két győzelmet, négy döntetlent ők megfejelték még két győzelemmel, ily módon jött össze a hat pontjuk, ami a találkozó megnyerését jelentette számukra.

Virganc Roland győzelme megérdemelt volt, miután ő húzott jobbakat a királyok ellentétes oldalra történő sáncolása után. Szép gyalogáttolással akadályozta a vonalnyitást, majd aktív vezérlépéssel ajánlotta fel a vezércserét, amibe belement az ellenfél (vesztére), így Colos hatalmas centrumfölényre tett szert. A térelőny birtokában kényelmes tisztfelvonulás következett, amely egyenesen vezetett a játszma megnyeréséig.

Tóth Dániel nyugodt, óvatos játéka egy számunkra sokkal előnyösebb gyalogszerkezetet eredményezett. Ahogyan cserélődtek a nehéztisztek, egyre nyilvánvalóbbá vált az ellenfél szerkezeti gyengesége, miután Dani a legjobbkor indult a centrumba királyával, és ez megpecsételte az ellenséges király sorsát.

A bajnokság véghajrájában nagy kavalkád várható, s minden fél pont számítani fog. Nekünk kis reményt jelenthet, hogy miután páratlan a mezőny, minden fordulóban úgymond szabad lesz valamelyik csapat. A pillanatnyilag pontszámban előttünk levő csapatok még ezután lesznek szabadok, mi pedig már voltunk.

tóthmáté