2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
matheus@vnet.hu

Galgavidék sakkcsapata változatlanul az élen - Turai Hírlap 2017. március

Beszámolhatunk egy minimális vereségről Dunakeszi ellen idegenben, s egy igen nagy arányú győzelemről Törökbálint ellen itthon. A negyedik fordulóban – csakúgy, mint tavaly – nem tudtunk a legerősebb összeállításban leülni, holott Dunakeszi csapata mindig is egyik nagy riválisunk volt. Ám annak ellenére, hogy tavaly is győztek ellenünk, mégis bajnokok tudtunk lenni. Mostani összecsapásunk alkalmával az elérhető 10 pontból 2 győzelemmel és 5 remivel összesen 4,5 pontot tudtunk gyűjteni ellenünk. Ezzel szemben ők eggyel több partit nyertek, s így alakult ki a 5,5:4,5 arányú végeredmény az ő javukra.  Persze így sem tudtak megelőzni minket a tabellán.

 

Az ötödik forduló kellemes meglepetést hozott számunkra: Törökbálint csapata csupán egyetlen remit tudott elérni ellenünk, ezzel szemben 9 táblán győzni tudtunk. Ez a 9,5:0,5-ös arányú csapatgyőzelem megerősítette vezető pozíciónkat a tabellán, s egyre inkább reménykedhetünk abban, hogy az idén is megszerezzük a bajnoki címet. Két fordulóval a befejezés előtt a jelenleg második helyen álló Dunaharasztinak nem sok esélye van ledolgozni 5 pontos hátrányát.

 

1.     Galgavidék     36,5 pont

2.     Dunaharaszti 31,5 pont

3.     Dunakeszi       29,0 pont

4.     Szob                28,5 pont

5.     Göd                24,0 pont

6.     Szigetbecse    21,5 pont

7.     Vác                  10,0 pont

8.     Törökbálint      9,0 pont

 

 

A Turai Torna Club ötfős sakkcsapata is jó formában küzd. A negyedik fordulót idegenben nyerte Gödöllő ellen 3:2 arányban, majd itthon mérkőzött az Aszódi EGA ellen, szintén 3:2-es arányú győzelemmel zárva a küzdelmet. Ahogy jeleztük a korábbiakban, fiatal „csikócsapatunknak” nincs esélye az élmezőnyben végezni, de minden győzelmükkel bizonyítják, hogy van keresnivalójuk a Pest megye 1/A csapatbajnokság cseppet sem könnyű mezőnyében.

 

 

tóthmáté