2194 Tura
Iskola utca 66

06-20-61-33-533
matheus@vnet.hu

Kezdőlap

Nyári sakknapközi

Kedves Szülők!

 A Galgavidéki Sakkbarátok Sportegyesülete 1 hetes nyári sakknapközi működtetését tervezi Hévízgyörkön, az általános iskola épületében hétköznapokon.

 Kezdés napja: 2015.07.06.

Zárónap:         2015.07.10.

 Leginkább sakkozó növendékeinket várjuk Hévízgyörkről, Ikladról, Turáról, Zsámbokról!

 

 Célunk: a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása gyermekeink részére az iskolai szünidő egy részében.

A rendszeres sakkozás (sok háziverseny lebonyolítása) mellett a gyerekek mozgásigényének megfelelően tervezzük napi programjainkat: rengeteg labdajáték (kispályás foci, teremfoci, gyeplabda, lábtenisz, egyéb ügyességfejlesztő labdajátékok, akadályversenyek, ügyességi vetélkedők, asztalitenisz, tollaslabda), ezzel együtt időjárástól függően kerékpártúrákra is lehet számítani (helyi műemlékek, látványosságok, galgahévízi halastó, stb.), mindezek lebonyolításában Darabont Gyula, futballedző segít.

 Idei programunkban – hasonlóan a tavalyihoz – a drámajáték is jelentős szerepet kap. A foglalkozásokat Bényi Rita vezeti. A drámajáték voltaképpen cselekvés a játékok során, vagyis a személyiségfejlesztésnek az a módja, amely – a sakkozókban egyébként is meglévő – kreativitásra épít. A gyerekek aktívan részt vehetnek a történet alakításában, az együttgondolkodás során különböző élethelyzeteket élhetnek meg, megoldásokat kereshetnek a felmerülő problémákra, úgy, hogy közben átélhetik a játék felszabadító örömét.

Munkánkat segíti még sportegyesületünk lét felnőtt sakkozója: Pásztor Zoltán és Tóth Dániel  

 Napi programjaink 9.00 órai kezdés mellett (beérkezés 8.30-tól) délután 16.00 órai zárásig tartanak. Minden nap ebédet biztosítunk, melyhez a Demény étterem szolgáltatásait vesszük igénybe.

 Célszerű az otthonról hozott saját ivópohár használata, valamint kényelmes, sportos öltözék, tornacipő használata, esetleg saját pingpong ütő. Minden egyéb sporteszközt az iskola és a sportegyesület biztosít.

 Részvételi költség: napi 3.000 Ft/fő, testvérek esetében napi 2.500 Ft/fő

Ebédigénylés nélkül a részvételi díj napi 500 Ft- tal csökken.

 Kérjük a szülőket, hogy a növendékek részvételi szándékát legkésőbb jún.25-ig jelezzék a 06-20 613 3533-as telefonszámon, ugyanis minimum 20 fő jelentkezése esetén indítjuk a napközit.

 Tóth Máté József

A GVSE elnöke és edzője